Näin teet tilauksen:

Mene osoitteeseen suunnitelma.metsani.fi.

1. Luo käyttäjätunnus ja täytä tarvittavat tiedot. Rekisteröityäksesi sinun tulee hyväksyä tietosuoja- ja käyttöehtomme.

Kuva1.png

2. Klikkaa “Luo uusi suunnitelmatilaus”.

Kuva2.png

3. Syötä metsäsuunnitelmatilaukselle nimi, sekä valitse metsikkökuvioinnille suuntaa antava koko. Voit nähdä kuviointiesimerkkejä oheisesta painikkeesta.

Kuva3.png

4. Etsi kiinteistösi joko suoraan kiinteistötunnuksella tai lähetämällä kartalla haluamallesi alueelle. Kiinteistörajat tulevat näkyviin kun lähennät tarpeeksi lähelle.

 

Voit lisätä kiinteistön metsäsuunnitelmaasi klikkaamalla sitä. Suunnitelma voi sisältää yhden tai useita kiinteistöjä. Halutessasi voit poistaa valittuja kiinteistöjä tilauksesta klikkaamalla roskakorin kuvaa kiinteistötunnuksen vieressä.

 

Tarkista, että olet varmasti valinnut oikeat kiinteistöt. Tallentamisen jälkeen tämän tilauksen valittuja kiinteistöjä ei voi enää muuttaa.

Kuva4.png

5. Tallennettuasi kiinteistöt haemme avoimesta metsävaratiedosta alueellesi pohjatiedot. Tässä voi kestää muutamista minuuteista muutamaan päivään, mutta ilmoitamme sähköpostitse, kun aineistosi ovat valmiina tilausprosessin jatkamiseksi.

Kuva5.png

6. Voit poistaa suunnitelmasta halutessasi kuvioita tai alueita klikkaamalla niitä kartalla. Lisäksi voit antaa ohjeita tai toiveita dronen lennättäjille.

Kuva6.png

7. Drone-inventoinnilla ei pysty mittaamaan pieniä taimia. Voit syöttää taimikoiden perustiedot itse jo tilausvaiheessa tai myöhemmin drone-inventoinnin jälkeen.

 

T1-kehitysluokan kuviot (eli pienet taimikot) ovat korostettuina kartalla. Klikkaamalla taimikkokuviota, voit syöttää kuviolle taimikon pääpuulajin ja uudistusmenetelmän. Jos menetelmä on istutus, voit syöttää myös istutustiheyden. Pääpuulajin lisäksi voit halutessasi syöttää toisen puulajin.

 

Klikkaa Tallenna ja jatka seuraavaan vaiheeseen kun olet syöttänyt tiedot kaikille taimikkokuvioille. Tallentamisen jälkeen tilaus siirtyy odottamaan droneinventointia, joka tehdään toukokuu-lokakuu aikavälillä. Huom. Voit syöttää taimikkotietoja vielä myöhemmin drone-inventoinnin jälkeen.

Kuva7.png
Kuva8.png